Imanol Loizaga – Runappetit

Imanol Loizaga – Runappetit

Praktika ona Pertsonalizatutako kirola eta nutrizioa eta Berrikuntza.
Harremanetarako

https://www.imanoloizaga.com/

imanol@loizagaprest.com

Telf 606 336 121

Getxo Elika Getxo Elikako kidea 2018ko martxotik

Zure aitzakiek gainditu ez zaitzaten.

Argi zegoen egunean zortzi orduz eserita egoteak, astean bost egunez, ez ziola batere on egiten Imano Lizagari.

Kirola bere xedea zen,  eraiste enpresa batean lan egiten ematen zituen orduak bukaezinak egiten zitzaizkiolako entrenatzera joan baino lehen.

22 urterekin futboleko zilarrezko dibisioan aritu zen 3 denboraldiz eta, pixkanaka, atletismoa kontabilitatearen eta administrazioaren aurrean nagusitu zen, alegia, 18 urtez baino gehiago aritu den jarduera bat.

Jaiotzez geldiezina eta jakin-min handikoa, ez die inoiz bere aitzakiei irabazten uzten. Horiei beti aurre egiten die, bere ametsak inoiz bazterrean utzita. Horregatik, 2006an Beteranoen Irabazlea izan ondoren (bere bizitza aldatu zuen zerbait),  Atletismo eta Futboleko Kirol Teknikariaren eta Entrenatzaile Pertsonalaren tituluak atera zituen eta hutsera jauzi zen kirol entrenatzaile pertsonal gisako lanari ekin egitera.

Erabakia duela gutxi hartu zuen, baina badirudi bizitza osoa daramala bezeroak entrenatzen, guztiz inplikatzen delako.

Berak dion bezala, ulertu behar da ez dugula beti gustatuko litzaiguke adina denbora eskuragarri, horregatik bere entrenamenduak ahal duen guztia pertsonalizatzen ditu, entrenatzen duen bakoitzaren ezaugarri fisikoetara ez ezik bere lan eta familia errealitateari ere egokituz.

Ez die mugarik jartzen denborari edo espazioari, zenbait bezerori urrutitik entrenatzen diolako; baina, orain entrenatzen zuen baino kilometro gehiago korrika egiten ditu, astean 100 kilometrotara iritsiz. Hemen ezin da aitzakiarik izan!

Elikadura egokiaren balioari Beteranoen Maratoiaren Txapelketa Nazionala 2006an irabazi zuen ia egun bertan erreparatu zion. Ez zuen korrika egin, hegan baizik, baina ez zen ondo aurkitzen, bere egoera naturala etengabe nekatuta sentitzea zen, baina hori ohikotzat jotzen zuen bere entrenamenduak oso gogorrak zirelako. Hala ere, azterketa sakona egitea erabaki zuen eta anemia zuela jakin zuen.

Imanolek uste zuen zuzen ari zela, bere elikadura egokia zela, baina oker zegoen, eta aldaketarekin osasun fisikoan ez ezik, osasun emozionalean ere aurrera egin zuen.

Esan digun bezala, ezin diozu kirol etekinari osasunari baino lehentasun handiagoa eman: jakin behar da zer den garrantzitsuena.

Bere bizitza eskemaren barruan, ulertzen du kirol etekina eta osasuna orekatu behar direla eta bizitza osasuntsua izateko ohitura batzuk ezarri behar direla, bizitza estilo osasungarria, ongizaterako iturri gisa.

 

Imanoli ondo jatea gustatzen zaio, janariarekin gozatzea, zaporeekin, usainekin, ehundurekin, etab.  baina neurri egokian, ikusi besterik ez zaio egin behar.

Baina zerbait ez zegoen ondo.

Nola liteke osasun jateko janariaz gozatzeari uko egin behar diozula?

Horrela pentsatzen zuen  David Lopez Coque ezagutu zuenean, sukaldaritza pasio eta ogibide duena, eta Elena Jorrín, kirol nutrizionista. Elkarrekin @runapettit sortu zuten, edo beste modura esanda, “Alta Cocina en Zapas” eta osasuntsu jateak ez du esan nahi sufritu behar dela printzipioari jarraiki, hainbat errezeta garatu dituzten, non Davidek bere sukaldaritzari buruzko ezagutzak jartzen dituen, eta Elenak, berriz, ezagutza zientifikoa. Bertan osagaiak aldatzen edo osasuntsuagoak diren edo gure organismoari kaltetzen ez dizkioten beste batzuengatik ordezkatzen dituzte, eta Imanolek bere kirol esperientzia aplikatzen die. Horrela, errezeta desberdinak sortu ziren, etxean egindako edari isotonikoa edo lasterketan hartzeko barrita energetikoak egiteko errezetetatik hasita, hainbat entsalada errezetetara arte, oilaskoa eta sagarrarena esaterako, eta pizzak, pateak, eta turroiak Gabonetarako. Hori guztia Michelin izar bat duen jatetxe baten moduko aurkezpenarekin, lehen mokadua beti begiekin egiten delako.

Hau ikusi dezakezue   sareko profilaren bidez: @runappetit. (Nahita nahiez jarraitu beharrekoa).

Etengabe ekin egiten ari den talde honen ustez, osasuntsu jatea ez da jatea bakarrik, maila goreneko gastronomia da, gizarte ekintza da, mahaian esertzea da kirol esperientziak, errezetak edo bizitza bera partekatzera, eta sare sozialen bidez partekatzen dute, osasuntsu jatea gozatzea baita.

Izan ere, Imanoli bizitza gustatzen zaio, bizitza osasuntsua, baina bizitza azken finean. Eta familiarekin gozatzeaz gain, gehien atsegin zaiona entrenatzen dituen bezeroekin duen harremana da, horiek, batez ere, lagun onak baitira.  Taldean goizeko 6etan korrika egitea, kaleak oraindik jarri gabe daudenean, edo gaueko 9etan, edo lagunekin korrika egitea, lasterketaz gozatzea, lorpen pertsonalez, bereak zein besteenak, eta janari osasungarriaz eta jasangarriaz gozatzea, eta baita kirolaz ere, barrutik eta kanpotik zaindu behar dugulako geure burua, elikaduratik kirolera arte, eta ohitura osasungarriak sortu, gure egunerokotasunean sartu. Horixe da elikadura osasungarrirako bere errezeta, zoriontasunerako errezeta.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.getxoelika.eus/wp-content/uploads/2019/05/CAMPEONATO-ESPA¥A-MARATON_low.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies